Riisipiirakat

Verrattuna kaupan valmispussipiirakoihin, itse tehdyt karjalanpiirakat ovat ihania. Näitä kannattaa ehkäpä tehdä isompi satsi kerrallaan ja pakastaa. Aina valmiina syötäviksi!

 

Karjalanpiirakat

Täyte

Riisipuuroa siis. Näihin piirakoihin sujautin jääkaappiin jäänyttä äidin tekemää puuroa eli voit tehdä sellaista puuroa kuin tykkäät. Tässä kuitenkin ohje jota olisin normaalisti käyttänyt.

3 dl vettä

7 dl maitoa

1 1/2 dl puuroriisiä

1/2 tl suolaa

Keitä kaikki ainekset sakeaksi puuroksi ja anna jäähtyä hyvin.

 

Kostutusliemi

1/2 dl vettä

40 g margariinia

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa tai mikrossa, sivele pullasudilla kypsien piirakoiden taikinareunat.

 

Kuoritaikina

1 1/2 dl kylmää vettä

3/4 tl suolaa

2 dl ruisjauhoja

1 dl grahamjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1/2 rkl oliiviöljyä tai muuta ruokaöljyä

Kuoritaikinan jauholaatuja voi hiukan muunnella, esim. grahamjauhojen tilalle voit laittaa vehnäjauhoja

 

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään tasaiseksi taikinapalloksi. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se 16 osaan. Laita palaset kannelliseen purkkiin tai jonkin suojan alle odottelemaan etteivät ne kuivu. Pyöritä taikinapala palloksi ja litistä litteäksi . Kauli ruisjauhotetulla alustalla ohueksi ja pyöreäksi piirakankuoreksi. Helpoimmin pyöreän kuoren saa pulikalla,  itselläni ei sellaista ole, mutta myös tavallisella kaulimella onnistui ihan hyvin.

image

 

Levitä kuoren päälle reilu ruokalusikallinen riisipuuroa piirakan muotoon. Älä laita liian paksua kerrosta täytettä ettei se pursua uunissa ulos kuoresta. Taita reunat täytteen päälle ja rypytä toisesta päästä toiseen päähän. Varo rypyttämästä liian teräviä ulokkeita, ne voivat kärähtää uunissa.

image

 

 

Siirrä valmis piirakka pellille leivinpaperin päälle ja toista sama lopuilla taikinapalasilla. Paista 275 asteessa noin 10-15 minuuttia ruskeapilkkuisiksi. Nosta uunista ja ota kuuma pelti pois alta. Voitele kuumat piirakat kostutusliemellä ja anna pehmitä vähän aikaa.

imageimage

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

61 − 56 =