Mokkaruudut

Tämän reseptin olen oppinut jo pikkutyttönä äidiltäni. . . Mittana on aina tähän mennessä käytetty yhtä tiettyä pikkumuumikuppia, mutta nyt muutin kupin desilitran mittoihin, ja yhtä naminamia tuli näinkin. Toki voit aina käyttää 2 dl muumikuppiakin. Olen aina pitänyt tätä reseptiä parhaana ja samoin ajattelen edelleen. Tällä kertaa mokkikset menivät isoveljen harjoituksiin uusien pelikenkien korkkaamisen kunniaksi.

Parhaat mokkaruudut

Pohja

6 dl sokeria

9 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

4,5 rkl leivontakaakaojauhetta

 

3 munaa

3 dl maitoa

225 g margariinia

 

Sekoita isossa kulhossa kuiva-aineet hyvin keskenään. Lisää munat, maito ja sulatettu margariini, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pellille leivinpaperille ja levitä isoksi levyksi. Taikinan ei pitäisi levitä kovin paljoa uunissa, joten jos haluat paksummat ruudut, voit levittää pienemmälle alueelle. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 15-20 min. Anna jäähtyä liinan alla hyvin.

image

 

 

 

Kuorrute

250 g tomusokeria

2 rkl leivontakaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

4 rkl sulatettua margariinia

1/2 dl kuumaa vahvaa kahvia

strösseleitä tai kookoshiutaleita

 

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään pienessä kulhossa. Sulata margariinia mikrossa. (Älä anna jäähtyä)

NYT ALKAA SE VAIKEIN OSUUS, OLE NOPEA

Lisää kuuma kahvi kuiva-aineisiin ja sekoita nopsasti hieman, lisää myös kuuma margariinisula ja sekoita nopein liikkein tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä taikinannuolijalla tai veitsellä kuorrute mahdollisimman nopsaan pohjan päälle ja ripottele strösselit pinnalle ennen kuin se jähmettyy. Älä turhaan panikoi, ei ole kyse elämästä ja kuolemasta. 😉 Anna kuorrutteen jähmettyä jonkin aikaa pöydällä tai jääkaapissa, leikkaa sen jälkeen rumat reunat pois ja kuutioi ruuduiksi.

 

image

 

image

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

54 − 51 =