Runebergin tortut

Helmikuu herkkuhetkiä täynnä! Tosiaan keskiviikkona pääsin herkuttelemaan joukkueeni seurassa Kellariravintolaan, sunnuntaina herkutellaan synttärikakulla ja tiistaina leivotaan laskiaispullia. Mikä juhlapäivä jäi välistä?  Runebergin päivä, ja se on tänään! Eilen treenien jälkeen tuli taas häärättyä keittiössä lähemmäs yhteentoista perjantain ihanien leivosten parissa. Tein tarkoituksella vain pienen määrän, mutta reseptin saa tosi helposti kaksinkertaistettua.  Ajattelin ensin tehneeni totaalisen kuivia kökkötorttuja, mutta lopputulos olikin jotain aivan muuta. Ihanan makeita ja meheviä!

Runebergin tortut (noin 5-6 kpl)

75 g margariinia

0,5 dl sokeria

0,5 dl fariinisokeria

1 muna

 

0,75 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhoja

0,75 dl korppujauhoja

0,75 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

0,5 dl vettä

1 rkl fariinisokeria

 

Koristelu

Vadelmahilloa

sokerikuorrutetta

 

Tortut

Aseta pellille leivinpaperin päälle noin 5-6 muffinivuokaa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja laita sivuun odottamaan. Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää muna vatkaten.Lisää sekaan kuivat aineet ja sekoita tai vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikina vuokiin ja painele varovasti tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-15 min.

image

 

Anna jäähtyä pöydällä liinan alla 5-10 min ja valmista tässä välissä kostutusliemi.

 

Kostutusliemi

Mittaa vesi ja fariinisokeri kahvikuppiin ja kuumenna mikrossa. (tai kattilassa liedellä) Lusikoi torttujen pinnalle lientä ja pakkaa tortut kannelliseen purkkiin. Anna muhia purkissa yön yli.

 

Koristelu

Revi/ irrota vuoat varovasti pois torttujen ympäriltä ja käännä ylösalaisin. Reunusta tortut sokerikuorrutteella ja täytä ympyrä noin teelusikallisella vadelmahilloa. Säilytä torttuja jääkaapissa kannellisessa purkissa.

Kuorrute vaihteeksi pinkki. . .

image

image

 

Pääsivät tyylikkäästi poseeraamaan muovipurkin kannelle. 🙂


image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

+ 54 = 56