Appelsiini-avokadokulho

Aurinko paistaa ja vettä sataa. . . mutta sisäinen aurinko loistaa poissaolollaan. Hyvän moodin ja energisyyden herättelyyn tarvitaan jotain värikästä ja jännää. Tai ihan peruskahvi. Useimmiten aamukahvin jälkeen tunnen itseni yhtä energiseksi kuin gammasäteily. Heh heh. . . . olikohan tänään peruskoulun viimeinen fysiikan koe? No juu piti olla – Mutta ei. Kyllä sieltä vielä yksi naaman eteen lätkäistään.

Säteily, radioaktiivinen säteily, liittyy tänään oikeasti johonkin. Nimittäin Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus täyttää taas vuosia. Siinä ainakin riitti energiaa.

Oman energisyyteni saa vahvaan nousuun myös kulhollinen auringonpaistetta. Pehmeä, lusikoitava smoothiekulho saa niin vatsan kuin mielenkin hymyilemään. Avokado ja appelsiini tappelevat kärkijoukossa ehdottomien suosikkihedelmieni joukossa.

appelsiiniavokadokulho (5)

 

 

Appelsiini-avokadokulho

1/2 avokado (kokonainen n. 120 g)

1/2 makea appelsiini (kuorineen n. 200g)

1/2 dl kaurahiutaleita

0,75 dl kauramaitoa

1-2 taatelia (kivet poistettuna)

Koristeluun esim.

appelsiinin lohkoja

(pipari)granolaa tai mysliä

 

Koverra avokadon puolikas tehosekoittimeen. Kuori appelsiini ja maista onko se kovin hapan vai sopivan makea. Lisää tehosekoittimeen puolikas appelsiini, kaurahiutaleet, kauramaito sekä 1-2 taatelia appelsiinin makeudesta ja omasta makeanhimostasi riippuen.  Sekoita aivan sileäksi.

Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa extrataateli. Smoothien pitäisi olla myös tarpeeksi paksua lusikoitavaksi, eli jos näin ei ole, lisää hiukan kaurahiutaleita tai avokadoa

Kaada smoothie kulhoon ja koristele lopuilla appelsiinin lohkoilla ja granolalla.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

88 + = 98