Bataattipurilaiset

Mikä on hampurilainen?

Wikipedian mukaan ”hampurilainen koostuu kahdesta sämpylänpuolikkaasta, joiden välissä on jauhelihapihvi”. Pihvi koostuu useimmiten pelkästä naudanlihasta ja hampurilaisen väliin ujutetaan myös hiukan kasviksia ja maustekastikkeita.

Mikä olisi hamppari ilman vehnää, gluteenia tai vaikka lihaa? Kaikki mitä mielikuvitus tuottaa oikeasti olemassa olevista aineksista.

Perinteisen version kylkeen on noussut paljon ties minkälaisia uusia vaihtoehtoja. Vehnäsämpylä on korvattu esimerkiksi ruisleivällä, portobello-sienellä, bataatilla, kesäkurpitsalla, munakoisolla tai jopa avokadolla. Itsekin olen syrjäyttänyt perinteisen purilaisen ja siirtynyt näihin. Okei, hesellä tai mäkkärissä ei nyt mitään avokadopohjaista purilaista voi (ainakaan vielä) löytää, ja en ole muutamaan vuoteen siellä edes käväissyt kuin pariin otteeseen salaatin tai pirtelön perässä. Kuitenkin, olen pyöritellyt melkein viikon ajan mielessäni jääkaapissa oleskelevaa bataattia ja miettinyt mitä kivaa siitä syntyisi. Bataattikeitto, bataattilinssikeitto, bataattivuohenjuustokeitto. . .näh. Bataattipurilaiset? Jeees.

 

bataattipurkeri-2

 

Bataattipurilaiset (kahdelle)

1 bataatti

oliiviöljyä

Sipulirenkaat

1 punasipuli

oliiviöljyä

1 tl balsamicoa

n. 1/4 tl suolaa

Jogurttikastike

1/2 dl maustamatonta luonnonjogurttia

hyppysellinen mustapippuria

hyppysellinen suolaa

n. 5 tippaa sitruunamehua

Lisäksi

2 kovaksikeitettyä kananmunaa

 

Leikkaa bataatista neljä n. 1-1 1/2 cm siivua. Kuori reunat. Laita siivut pellille leivinpaperin päälle ja sivele jokaisen pinnalle reiluhkosti oliiviöljyä. Paista vajaassa 225 asteessa n. 15-20 min tai koosta riippuen kunnes


ovat pehmenneet.

Bataattien kypsyessä sekoita jogurttiin mausteet ja sitruunamehu. Leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja lisää sipulirenkaat, balsamico ja suola. Paista sipuleita miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet.

Kokoa purilainen: bataattisiivu, jogurttikastiketta, sipulirenkaita, kananmunan siivuja, (jogurttikastiketta), bataattisiivu ja jogurttikastiketta. Jos syöt purilaisen käsin, kastiketta ei ehkä kuitenkaan kannata päälle laittaa. . . 😉

Tarjoa hyvän salaatin kera.

bataattipurkeri

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 + 4 =