Broileripinaattipyörykät

Ah niin ihania! broileri ja pinaatti – täydelliset kaverukset, jotka päätyivät lopulta yhteen. . . Okei, eli otin alkuperäisen ohjeen Yhteishyvän uusimmasta reseptiliitteestä, mutta meillä pyörykät pääsivät uuniin jonkin verran muunneltuina. Näiden kanssa sopi loistavasti keitetyt timjamilla maustetut porkkanat sekä höyrytetty parsakaali ja maissi. Porkkanakattilan yläpuolelle sujautin siis siivilän ja siihen maissit sekä kaalit ja kattilan kansi vielä kaveriksi. Siinä saivat rauhassa kypsentyä kaikki rehut yhdessä. Pöytään suosittelen vielä kiikuttamaan punajuurisalaattia broilerin kamuksi. Rentouttavaa viikonloppua kaikille. 🙂

400 g broilerin jauhelihaa

150 g pakastepinaattia

100 g sipulia

1  isohko valkosipulin kynsi

loraus sitruunamehua

1 tl suolaa

n. 1/2 dl korppujauhoja

 

Sulata pinaatti mikrossa tai vesihauteessa ym. ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kuullota hienonnetut sipuli ja valkosipulin kynsi pannulla öljyssä ja anna jäähtyä hetken. Sekoita jauhelihan joukkoon pinaatti, mausteet, sipulit ja korppujauhot tasaiseksi mössöksi. Pyörittele kostutetuin käsin sopivia palluroita leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

12 + = 16