Coleslaw

Heti ja aivan saman tien asiaan. Monille on varmasti tuttu amerikkalaisesta ruokakulttuurista lähtöisin oleva kaalisalaatti – coleslaw. Salaatti on yleensä majoneesi- tai etikkapohjainen, siinä voi olla myös porkkanaa ja sitä löytää lähemmäs kaikkien kauppojen hyllyiltä. Nimenomaan valmiina kun coleslawta ostaa, voi tietysti lukea purkin takakannesta mitä kaikkia hassunhauskoja E-aineita sieltä löytyy, mutta äh – niin monissa elintarvikkeissa niitä on, joten mitä väliä. . . Mutta. Jos haluaa varmasti tuoretta salaattia ilman ainuttakaan turhaa molekyyliä, sen voi hyvin valmistaa alusta asti itse. Oma versioni tästä on maidoton ja se on saanut alkuinnoituksensa Elina Innasen kautta. Valmista tulee hyvin helposti ja nopeasti. Valitettavasti en saanut yhtäkään edustavaa kuvaa otettua, joten ihastellaan nyt Turun kävelykadun kauniita kukkasia. Ihanaa loppuviikkoa!

 

20160825_173104

 

Coleslaw Riinan tapaan

Majoneesi

0,75 dl maustamatonta (täysrasvaista) soijamaitoa

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl sinappijauhetta

1/4 tl suolaa

1 dl rapsi/rypsiöljyä

Lisäksi:

2-3 tl hunajaa

ripaus jauhettua mustapippuria

250 g valkokaalia (ja porkkanaa) suikaloituna

 

Majoneesi: Mittaa tehosekoittimeen soijamaito, etikka, sinappijauhe ja suola. Käynnistä sekoitin ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon. Anna koneen käydä n. 1-2 minuuttia kunnes majoneesi on sopivan paksua. Kaavi majoneesi kulhoon ja lisää hunaja sekä mustapippuri. Lisää lopuksi kaali ja sekoita hyvin. Jääkaappikylmänä salaatti on parhaimmillaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

− 3 = 5