Kahden ”suklaan” kuppikakut

Lukiossamme on  muodostunut perinteeksi halloweenteemainen Kauhugalleria, josta ei jännitystä puutu. Pääsymaksuilla kerätään varoja nenäpäiväkeräykseen ja kahvilan tuotot mahdollistavat seuraavan vuoden gallerian. Tänä vuonna tempaus järjestettiin kuulemma ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä, eli perjantaina omille opiskelijoillemme ja tänään lauantaina kaikelle kansalle. Itse vietin aikani leipurina sekä kahvilassa, mutta ainakin kävijöiden kommenttien mukaan kauhukierros oli pelottava ja onnistunut. En siis uskaltanut edes käväistä 😀 Itse Kauhugallerian lisäksi aulassa ja ympäri rakennusta oli erilaisia pisteitä ennustajaeukosta jonkinlaiseen kisailuun sekä narikan viereinen kahvila. ”Kauhukaffilassa” oli ihan älyttömästi kaikkea pelkästään itsetehtyä ja allergeenit sekä ruokavaliot oli huomioitu hyvin. Pullia löytyi vegenä ja gluteenittomana vegenä, suolaista piirakkaa löytyi kasviksena ja lihana, makeannälkään sai laktoosittomia kuppikakkuja pääkalloilla höystettynä ja perinteiseen makuun sopi esimerkiksi mokkapalat sekä sitruunakuivakakku. Päivän päätteeksi myös monta tuntia kellarissa olleet ahkerat ja veriset näyttelijät pääsivät maistelemaan herkkuja kahvilan puolelle. Mielestäni päivä oli supermukava ja aion todennäköisesti ensi vuonnakin osallistua sen toteuttamiseen.

20161029_075314

 

Kahden suklaan kuppikakut n.30-37 kpl

5 dl sokeria

4 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaakaojauhetta

reilu 1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

250 g margariinia

2,5 dl kevytmaitoa

Kuorrute

240 g margariinia

480 g tomusokeria

300 g leivontavalkosuklaata

1,5 rkl sitruunamehua

Lisäksi

halloween-karkkeja

koristetikkuja

 

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen kuivat aineet, sulatettu jäähtynyt margariini ja maito. Laita taikinaa suunnilleen leivosvuokien puoliväliin ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia koosta riippuen. Valmiin kuppikakun tunnistaa kun pintaa kevyesti painaessa se palautuu takaisin muotoonsa. Anna jäähtyä liinan alla.

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Notkista huoneenlämpöistä rasvaa hieman vatkaimella ja lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon joko vatkaimella tai käsin sekoittaen sula valkosuklaa ja sitruunamehu. Aseta kuppikakun päälle kökkö kuorrutetta ja levitä pikkulusikalla. Tee halutessasi pieni kuoppa karkkia varten. Kun kuorrute alkaa hiukan pehmenemään, laita se hetkeksi jääkaappiin ja jatka sitten kuorruttamista. Laita kuppikakut kylmään  ja koristele ennen tarjoilua.

20161029_075357

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

44 + = 50