Kasvismureke ja lihamureke

”Ooikeinnn hyväää huooomennnta!” Toivotti partiojohtaja keskellä metikköä ja partiolaiset yrittivät kammeta itsensä ylös teltoista. Nyt eletään selkeää flunssakautta päättyneen kesän ja koulujen alkamisen kunniaksi ja olen siitä itsekin elävä todiste. Elikkäs ihmiset, pukekaa tarpeeksi vaatteita päälle ja peskää käsiä!

Vähän aikaa sitten järjestin keittiössä kisat liha vs. kasvikset murekkeiden muodossa. Noh, omasta mielestäni kasvis voitti ylivoimaisesti, mutta julistin silti tulokseksi tasapelin. 😉 Tarkoituksenani oli heittää kasvisversioon sekaan vielä kidneypapuja, mutta kaskas, enpä sellaisia muistanutkaan. Noh, ei niitä olisi tarvittukkaan. . .

 

Kasvismureke 

vajaa 1 dl kaurajauhoa

1 dl kaurakermaa

1 1/2 dl pientä porkkanaraastetta

2 dl hiukan isompaa perunaraastetta

reilu 2 dl silputtua/hienonnettua valkokaalia

1 keskikokoinen punasipuli

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

2 ripausta jauhettua valkopippuria

 

Sekoita kaurajauhot ja kerma keskenään kulhossa ja anna tekeytyä vähän aikaa. Raasta porkkanat ja perunat, hienonna kaali ja sipuli. Sekoita kasvikset ja muna kaurakermaseokseen ja lisää mausteet. Levitä seos murekevuokaan n. 9 x 23 cm ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Tarjoa esim. kuutioidun avokadon, kermaviilikastikkeen ja salaatin kera.

 

20160822_200622

 

Lihamureke

500 g jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

1,5 dl vettä tai maitoa tai n. 2 dl ruoka/kuohukermaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

muutama ripaus mustapippuria

1 pieni sipuli

1-2 dl kasviskuutioita esim. porkkana tai paprika

 

Sekoita korppujauhot ja neste keskenään ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha, muna, mausteet, hienonnettu sipuli ja kasviskuutiot. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos voideltuun murekevuokaan n. 9 x 23 cm ja paista keskitasoa alempana 225 asteessa n. 40 min.

 

20160820_120500

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

+ 15 = 19