Kinkkupiirakka

Yksi juhlapöydän varma klassikko, ainakin meillä, on usein ollut helppo ja hyvä kinkkupiirakka, joka maistuu monelle. Piirakka on kivan värikäs lisä pöydässä ja se on niin ihanan vaivaton toteuttaa. . . Paitsi perfektionisti kun satun olemaan, saan helposti piirakankin teosta tuplasti vaikeampaa. 😀

 

Kinkkupiirakka

Pohja

100 g margariinia

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte

100 g palvikinkkukuutioita tai suikaleita

1/2 iso suippopaprika

n. 2 dl emmental-juustoraastetta

Munamaito

2 (luomu)munaa

2 dl ruokakermaa

n. 1/2 ml mustapippurirouhetta

1 ml suolaa

1 tl kuivattua basilikaa (tai tuoretta maun mukaan)

 

Sekoita margariini ja jauhot käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Voitele halutessasi piirakkavuoka (n. 22 cm) rasvalla. Painele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla reikiä sinne tänne. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täytteet ja munamaito.

Riko munat kulhoon ja vispaa käsin sekaan kerma sekä mausteet. Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkupalat, kuutioitu paprika ja juustoraaste. Kaada päällimmäiseksi munamaito ja paista uunin keskitasolla tai alempana vielä n. 17-20 min.

 

IMG_20160506_205821

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

34 − 33 =