Kuningatar-kermatäytekakku

Tämän kakun suunnittelin äidilleni hänen toivoessaan synttäreiksi kermakakkua. Kävin läpi monia vaihtoehtoja kakkupohjan väristä pieniin koristeihin saakka ja lopulta päädyin varmaan tulokseen. Kuningattarelle kuningatarkakku!

Kuningatarkakku

4 munan sokerikakkupohja  http://snowfall.leivontablogi.fi/sokerikakkupohja/

noin 2-3 dl laimennettua marjamehua yms

 

Mustikkatäyte:

1,5 dl vispikermaa

170 g rasvatonta maitorahkaa

reilu 0,25 dl sokeria

reilu 0,25 dl vaniljakreemijauhetta

200 g mustikoita

 

Vadelmatäyte

1,5 dl vispikermaa

170 g rasvatonta maitorahkaa

reilu 0,25 dl sokeria

reilu 0,25 dl vaniljakreemijauhetta

200 g vadelmia

 

Kermavaahto

3,75 dl vispikermaa

1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

1,5 tl sokeria

pursotin

 

Koristeeksi:

Mustikoita

Vadelmia

Aveceja

 

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja aseta ylin osa tarjoilulautaselle ruskea puoli alaspäin. (uunissa näkyvä puoli alaspäin siis) Kostuta pohja hyvin ja valmista mustikkatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta (halutessasi) mustikat. Lisää kaikki täyteaineet kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjalle ja aseta seuraava osa päälle. Kostuta hyvin.

image

 

Valmista vadelmatäyte samoin kuin mustikkatäyte ja levitä keskimmäisen osan päälle.

image

 

Aseta kolmas osa päällimmäiseksi ja kostuta myös se hyvin. Laita jääkaappiin odottamaan. Itse annoin kakun levätä jääkaapissa noin pari tuntia.

 

 

Päällyskermavaahto

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahdottamisen puolivälissä joukkoon vaniljakreemijauhe ja vatkaa sopivaksi. (ei liian löysäksi eikä turhan kovaksi) Levitä kermaa kakun päälliosaan ja laita loppu kerma pursotuspussiin tai pursottimeen. Pursota reunoille viivoja alhaalta ylöspäin koko kakun ympäriltä. Lopuksi pursota pieniä ”marenkeja” yläosaan ympäri. Tein tähän kakkuun yksinkertaiset pursotukset, sillä pursotukset eivät oikein ole se ”mun juttu”. Voit pursottaa minkälaiset koristeet haluat tai vain levittää kerman tasaisesti joka puolelle.

image

 

image

 

Koristele kakku vadelmilla, mustikoilla ja aveceilla.

image

 

image

image

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

13 − = 12