Linssi-porkkanapihvit & Duchesset Riinan tapaan

Kasvispihvejä löytyy moniamoniamonia erilaisia punajuuripihveistä soijafileisiin tai seitanpihveihin. Esimerkiksi kouluruokalasta ja kaupasta löytyvät juureslätyt ovat ihania, mutta toisaalta eivät niin kovin proteiinipitoisia. Olin jo aikani valmistellut perinteisiä juurespihvejä uuniin paistumaan kunnes kaapissa lymyävät linssit tunkeutuivat ajatuksiini. Lopputuloksena syntyikin siis mureat linssi-porkkanapihvit kaverinaan aivan ihanat duchesse-perunat Riinan tapaan.

 

Linssi-porkkanapihvit (n.3-4 hlö)

1 dl vihreitä linssejä

1 dl porkkanaraastetta

1 kasvisliemikuutio

n. 4 dl vettä

1 kananmuna

1/2-1 tl juustokuminaa

mustapippuria

1 rkl kaurajauhoa

(suolaa)

 

Huuhtele linssit. Keitä vahvassa kasvisliemessä 20 min. keskilämmöllä kannen alla. Valuta liemi pois ja anna jäähtyä vähän aikaa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, mausteet, kananmuna ja jauhot. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Voi antaa mössön tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa, mutta se ei ole välttämätöntä. Muotoile lusikalla pellille n. 7 pihviä ja paista 200 asteessa n. 10-12 min.

 

Duchesse-perunat

500 g (jauhoisia) perunoita

ripaus jauhettua valkopippuria

vajaa 1/2 tl sokeria

1 tl suolaa

1 kananmunan keltuainen

 

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja valuta vesi pois. Anna kuivua/jäähtyä kattilassa kannen alla jonkin aikaa. Kuori perunat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Itselläni perunamössö muistutti hyvin paljon venyvää liisteriä. 😀 Lisää mausteet ja keltuainen. Sekoita sauvasekoittimella tai käsin mahdollisimman tasaiseksi ja sileäksi. Sitten hauskin osuus. Duchesset pursotetaan perinteisesti tähtityllan läpi hienoiksi ruusukkeiksi, mutta näin ei tehdä Riinan tapaan. Kaada perunasose muovipussiin ja leikkaa kulmaan reikä. Pursota pellille leivinpaperin päälle pyöreitä tai pitkulaisia sosekasoja, ihan kuten tykkäät! Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea. Älä availe uuniluukkua jos tahdot korkeita duchesseja. Itse kurkkasin pariin otteeseen uuniin ja lopputulos oli komeasti lässäshtäneet perunat. (se ei kyllä edes haitannut) Anna kasojen jäähtyä hetken aikaa ja irrota varovasti lastalla. Taita puoliksi paistopinta ylöspäin ja saat söpöjä puolikuun muotoisia duchesseja. Tykästyin näihin aivan valtavasti ja äidiltänikin sain kommenttia ”ihan sairaanhyviä”.

 

IMG_20160801_091641

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 + 1 =