Mangojäädykekakku

Huhhuh! En olisi voinut tänään olla yhtään iloisempi, aurinko paistoi ja mittari kohosi 20 asteen paremmalle puolelle. Lisäksi oli vapaapäivä koulusta, joten sain puuhailla koko päivän mitä halusin. Outoa oli kuitenkin se, että vaikka kökin suorassa auringonpaisteessa pitkiä pätkiä, ja vaikka välillä tuntui uunissa paahdetulta, en palanut. – Hyvin harvinaista.

 

Tiistaina vierailtuani Ateneumissa sekä Kiasmassa, olen ollut jollain tapaa rentoutuneempi. Auringonpaiste ja lämmin sää on myös nostanut fiilistä ylemmälle tasolle. Kiasmasta ostin itselleni taas uuden kahvikupin, jonka alareunassa lukee  ”Saattaa sisältää nykytaidetta”. Uusi kahvihetkien taiteellinen syventäjäni siis.

IMG_20160505_155420

 

 

Sain sitten jossain vaiheessa hullun idean kehitellä jonkun näköinen raakakakku. Minulla ei ole minkäänlaista aikaisempaa kokemusta ”no bake” kakuista, ja lähdin ideoimaan sitä ilman minkäänlaista reseptiä. Heittelin aineksia sekaisin ”ihan sama mitä tästä tulee” – fiiliksellä. 

Ensinnäkään en nähnyt järkeä pyöräyttää mitään mutanttikakkua kokonaan päästäni, joten mielsin laiheliinikakun turvallisemmaksi vaihtoehdoksi. Lopputulos oli ehkä enemmänkin jäädykekakku, joten olkoon niin. Ja mikä parasta, tätä herkkua jaksoi ottaa heti ison palan! Ja sen jälkeen toisen. . . 🙂

IMG_20160505_160257

 

 

IMG_20160505_154943

 

 

Mangojäädykekakku

Pohja

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl mantelijauhoa

3 taatelia (kivet poistettuina)

3 rkl kookosöljyä

Täyte

1/2 avokado

125 g mangososetta

125 g maitorahkaa

5 taatelia (kivet poistettuina)

 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. (käytin n. 20-21 cm vuokaa, mutta esim. 18 cm voisi toimia paremmin.)

Leikkaa taatelit pienemmiksi ja sulata kookosöljy. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta kiinteämmäksi massaksi. Painele taikina vuoan pohjalle tasaisesti ja laita pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita pienemmäksi pilkotut taatelit sekä muut täytteen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Kannattaa kaapia välillä reunoja, jotta taatelit saa mahdollisimman pieneksi.

Ota pohja pakastimesta ja kaada täyte sen päälle. Levitä tasaiseksi ja sujauta takaisin pakastimeen noin pariksi tunniksi. Ota kakku sulamaan huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia- tunti ennen tarjoilua ja koristele esim. marjoilla, hedelmillä ja vaniljajauheella.

IMG_20160505_154854

 

IMG_20160505_155719

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

91 − = 86