Minttukaakaokeksit

Ihanaa lavvantaita! Suunnitelmissani oli suunnata heti nyt aamulla piiiiiiitkästä aikaa uimaan Impivaaraan, muttamutta ensinnäkin antauduin laiskuudelle ja totesin, että näh. Ulkona käppäileminen kyllä houkuttelee ja juuri tänään järjestettävässä hävikkiruokakarnevaalissa voisi käväistä. . .

Omiksi tämänhetkisiksi suosikkikekseikseni ovat nousseet tummat ja ”suklaiset” kaakaokeksit piparminttuaromilla ja tummalla suklaalla höystettynä. Jotkut miettivät, että voiko joskus ”suklaakekseiksi” kutsutut kaakaokeksit maistua hyviltä kun ei niissä ole suklaata? Noh itse sanoisin, että voivat, jos kaakaota on tarpeeksi. Sekä suklaassa, että kaakaoleivonnaisissa on kaakaota sekä sokeria, suklaassa on lisäksi ns. ”koko kaakaomassa” eli kaakaohedelmän omat rasvat, sekä joskus maitoa ja mausteita. Eli minusta sekä kaakaolla, että suklaalla höystetyt herkut ovat molemmat namia, kummassakin on vain oma twistinsä.

Vielä asiaa hieman sivuten, muistelin eilen matikantunnilla joskus monta vuotta sitten tekemääni havaintoa Pirkan tuotteista. Pirkalla on joskus aavistuksen pitkiä, monisanaisia nimityksiä tuotteilleen. Se on loistava asia, ettei sorru nimitysten kopioimiseen (tuskin kovin moni brändi on niin tehnyt?) , mutta muistan vuosientakaisen huomioni naurattaneen hyvinkin pitkän aikaa lähinnä siltä kantilta, että välillä suomalaiset sanat ovat oikeasti aika hirviöitä. . .  Siis kieltä vähän huonommin taitavalle. Silloinen Fanipalojen versio ”Pirkka mansikanmakuinen suklaavohvelipala” on jäänyt mieleen kytemään – en oikeastaan edes tiedä miksi.

 

20160826_221457

 

Minttukaakaokeksit (n. 30 kpl )

225 g pehmeää margariinia

1,5 dl sokeria

1 kananmunankeltuainen

16-20 tippaa piparminttuaromia

4,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

hyppysellinen suolaa

100 g tummaa (70%) suklaata

(vihreitä, sinisiä, turkooseja nonparelleja)

 

Ohjeen saa helposti myös puolitettua!

Sekoita voi ja sokeri kermaiseksi seokseksi ja vatkaa käsin joukkoon keltuainen ja piparminttuaromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon hyvin sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan ja laita kelmuun käärittyinä jääkaappiin n. tunniksi.

Käsittele yksi taikinanpuolikas kerrallaan. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla (n. 6 cm) keksejä. Siirrä keksit lastalla pellille leivinpaperin päälle riittävän kauas toisistaan. Paista 190 asteessa n. 10-12 minuuttia ja siirrä pelliltä pöydälle jäähtymään täysin.

Sulata tumma suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja valuta raitoina keksien päälle. Ripottele strösseleitä suklaaraitojen päälle ja siirrä jääkaappiin/viileään jähmettymään.

 

20160826_221426

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

99 − 93 =