Mokkakakku

Kesän eka makea leipomus on mokkakakku! Halusin loman kunniaksi tehdä jotakin kivan kesäistä ja ajatukset olivat ensin jokin raikkaan ja marjaisan tai hedelmäisen hyydykekakun suunnalla. . . Lähetin ystävilleni avoimen kutsun kaffelle (ja teelle) ja sen tehtyäni totesin heistä valtaosan olevan kasvissyöjiä sekä liivatetta välttäviä. Tyrmäsin siis oitis kaikki liivatereseptit mielestäni, mutta halusin kuitenkin kiikuttaa pöytään nimenomaan juustokakun/hyydykekakun. Lopulta päädyin mokkakakkuun, (missä marjat?) joka pääsi tunniksi uuniin eikä liivatetta tarvi laisinkaan. En toki hylännyt marjoja ihan kokonaan, annoskoristeluihin pääsi nimittäin muutama vadelma! 😀 Suussa sulavia herkutteluhetkiä!

 

Mokkakakku (liivatteeton)

Pohja

1 pötkö (175 g) Dominokeksejä

2 rkl sulatettua margariinia

1+ rkl vettä

Täyte

400 g rasvatonta maitorahkaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

3 dl sokeria

1 dl leivontakaakaota

1/2 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

2 valkuaista

1/2 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia

Vadelmia

 

Vuoraa irtopohjavuoka (22 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaavi veitsellä keksien täyte pois ja sulje keksit ehjään muovipussiin. Murenna keksit kaulimen ym. avulla mahdollisimman hienoksi muruksi ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi ja painele lusikan avulla tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista 150 asteessa 15 minuuttia. Nosta sivuun jäähtymään.

Notkista tuorejuustoa ja rahkaa vatkaimella kunnes seos on kuohkeaa. Lisää keskenään sekoitetut sokeri, kaakao sekä jauhot ja sekoita käsin tai vatkaimella. Vatkaa munat ja valkuaiset yksitellen joukkoon ja lopuksi vielä kahvi. Kaada taikina esipaistetun pohjan päälle ja paista 150 asteessa noin tunti. Ota uuni pois päältä, avaa uuniluukku ja anna kakun jäähtyä uunissa ainakin puolisen tuntia. Kun kakku on melkein jäähtynyt voit nostaa sen pöydälle ja antaa jäähtyä loppuun. Irrota vuoan reunat varovasti, käytä tarvittaessa esim. veistä apuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Voit tarjota herkun heti tai laittaa jääkaappiin odottelemaan. Koristele kakku tai annospalat vadelmilla ja vadelmasoseella ja nauti.

 

IMG_20160607_212945

 

IMG_20160607_212548

 

IMG_20160607_213137

 

IMG_20160607_213240

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 + 2 =