Mokkaleivokset

27.11. eli adventtikalenterin ensimmäinen luukku! En oikein meinaa uskoa, että joulukuu on jo ensi viikolla. . .Muistan nimittäin viimejouluisen kommenttini ”ja koht se joulu taas on” kuin olisin sanonut sen pari viikkoa sitten. Koko vuosi on taas kulunut tosi nopeasti.

Muistelen melkein päivittäin aikaa, jolloin olin vasta esi- ja alakoulussa, mutta etenkin joulun tai kesän lähestyessä en voi välttyä liialta tunteilulta. Kesäviikkoja vuorottain Turussa, vuorottain ”Koivulassa” ja aina oli hauskaa! Päivät maalla voi oikeastaan karkeasti tiivistää muutamaan puuhaan: uiminen, pellolla juoksentelu, Aku Ankat, sauna, Kankaanpääpäivät ja isän pizza. Kaupungissa oli lähinnä treenit, kauppareissut, tappelu ja leikkiminen veljien kanssa, kaverit sekä pihatyöt ja jäätelö äidin kanssa.

Mutta se joulun aika. . . joka aamu pikkukakkosen JOULUKALENTERI, Wii tai Mario-autopeli veljien kanssa (yleinsä flunssassa), isot nimipiparit ikkunassa, joulukorttien askartelu, koristelu, nimenomaan Wawin 90 sentin suklaakalenteri! ja tietysti itse jouluaaton tunnelma, Lumiukko-animaatio, pelottava joulupukki, papan tarjoamat suklaakonvehdit  ja joulun jälkeiset synttärit ;). Ja voisihan sitä listaa jatkaa vaikka kuinka paljon. . .<3

Löysin myös vuonna 2014 julkaistun ”Suklaakalenterit testissä” -artikkelin ja mitä! Wawi pääsi vasta sijalle 13! Ensimmäiseksi sijoittunut on myös varmastikin ihana, en vain ole koskaan sellaista saanut (7 euroa on jo liikaa!)

Perjantaina 25. päivä oli Riinan nimipäivä, jee! ,joten eilen illalla päästiin vähän kahvittelemaan sen kunniaksi. Muokkasin vähän perinteisiä mokkapaloja uuteen muotoon ja söpöt pikku leivokset katosivatkin melko hyvää tahtia jouluiselta tarjottimelta. 🙂

 

mokkaleivos2

 

 

Mokkaleivokset

Mokkapalapohja (2/3 taikinamäärällä tein)

Jäähdytä pohja kunnolla, leikkaa reunat tasaisiksi ja kuutioi pohja (esim. noin 3,5×3,5 cm)

Valkosuklaamokkakreemi

160 g margariinia

320 g tomusokeria

200 g valkosuklaata

3 rkl kylmää kahvia

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita/painele lusikalla tai vatkaa sähkövatkaimella margariini notkeammaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Lisää sula valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi sekoita joukkoon kahvi. Levitä kreemiä veitsellä tai lusikalla leivosten päälle ja säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

mokkaleivos3

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

95 − = 88