Omenasosepiirakka

Omenoiden kulta-aikaan otan kaiken hyödyn irti ja nautin samalla niiden tuomasta syksyn tunnelmasta. . . <3  Pakastin suorastaan räjähtää omenasoseesta ja keittiö tuoreista omenista, kaupassakin niitä riittää ihan mukavasti.

 

20160903_212951-1

 

Omenasosepiirakka

Pohja

100 g margariinia

1 tai vajaa dl sokeria

1 kananmuna

1 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl omenasosetta

kanelia

Kauramuru

25 g margariinia

0,75 dl kaurajauhoa

vajaa 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota (pehmeä) margariini ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (n. 18-19 cm) leivinpaperilla ja voitele sisäreuna. Levitä taikina nuolijalla tai lusikalla tasaiseksi, reunoissa hieman ylemmäksi. Levitä omenasose pohjan päälle ja jätä n. 1/2 cm reunoista näkyviin. Ripottele soseen päälle reilusti kanelia. Sekoita kauramurun ainekset sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele muru piirakan pinnalle. Paista 180 asteessa keskitasolla n. 20-25 minuuttia.

 

20160903_202023

 

20160903_212925

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

69 + = 73