Pähkinä-raakakaakaopatukat

Hellurei ja huikeeta viikonloppua! Tänään suunnitelmissa tällä tytöllä on junamatka Helsinkiin ja illalla visiitti Kansallisoopperaan! Menen sinne ihailemaan balettia Romeo ja Julia sekä nautiskelemaan riistohintaisista väliaikatarjoiluista. <3 Yövymme hotellissa, ja palaamme vasta sunnuntaina iltapäivällä, joten heti huomenissa saan nauttia myös hotelliaamiaisesta.

Hypätäkseni takaisin arkeen ja arkisiin ”väliaikatarjoiluihin”: Eli koulupäiviin ja kesken tunnin yllättävään jäätävään nälkään. Melkein joka päivä tunnen nälän kasvavan siinä huomattavasti ennen ruokavälkkää, joten sujautan aina aamuisin reppuun jotakin pientä syötävää. Koulun ruokalasta saa myös ostettua välipalaa, eli ei kukaan nälkään ”kuole”, mutta niitä ostelen vain jos unohdan omani kotiin. Räätälöin juurikin koulupäiviin sekä myös pitkään lenkkiin valmistautumista varten pähkinäisiä ja paljon hyviä rasvoja sisältäviä patukoita, jotka selättävät nälän ja joista saa kunnolla energiaa aivotyöhön sun muuhun toimintaan. Omaksi harmikseni olen todennut olevani pähkinöille hiukkasen allerginen, joten en valitettavasti voi tehdä näitä liian usein. . . mutta aina välillä kuitenkin. 😉

Käärin patukat yleisimmin aina yhtä kätevään alumiinifolioon, mutta folion yletön käyttö ja poisheitto ei ole kovinkaan ympäristöystävällistä. Omantunnon pistoksia helpottaakseni pyrin aina säästämään käärepaperit ja käyttämään niitä uudestaan mahdollisimman useasti.

 

 

20160901_205742

 

Pähkinä-raakakaakaopatukat

1 hyvin kypsynyt banaani

1 dl kaurahiutaleita

1 dl hasselpähkinöitä

1 dl auringonkukansiemeniä

21/2-3 rkl raakakaakaojauhetta

ripaus suolaa

2-3 tl hunajaa

1/2 dl soijamaitoa

1 kananmuna

 

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja melko tasaiseksi massaksi. Puristele leivinpaperi vesikulhossa tai hanan alla kosteaksi mytyksi ja puristele ylimääräiset vedet pois. Vuoraa vuoka (n. 9 x 23) leivinpaperilla mahdollisimman rypyttömästi ja kaada massa vuokaan. levitä pinta tasaiseksi ja paista uunin keskitasolla tai hiukan alempana 175 asteessa noin 17-20 min. Anna jäähtyä liinan alla ja kumoa varovasti. Leikkaa pötkylä 8-10 osaan ja kääri esim. folioon. Säilytä jääkaapissa.

 

20160901_204249

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

72 − 70 =