Pähkinäinen tuorepuuro

Olen nykyään hurahtanut täysin erilaisiin tuorepuuroihin, vanukkaisiin, smoothiekulhoihin ja smoothieisiin. Ihania makuyhdistelmiä vaan on niin rajattomasti, että – Huhhuh! Tulen luultavasti jakamaan useita reseptiversioitani näistä valloittavista ravintopommeista. . . ❤

Käytän aina itse tekemääni kauramaitoa, sillä kaikki kasvimaidot ovat melko hintavia ainakin tämän tytsyn kukkarolle. http://snowfall.leivontablogi.fi/kauramaito/  Soijamaidon sekä pähkinämaidot joudun ostamaan valmiina, sillä tehosekoitin taitaa vedellä viimeisiään. Myös granolan teen itse, ihan superhelppoa! Lempparini tähän mennessä on näissäkin kuvissa näkyvä piparigranola, jonka ohjeen nappasin Tuulia Talvion valloittavasta blogista. http://tuulia.co/fi/gluteeniton-piparkakkugranola/

 

Piparigranola

 

Ensinnäkin tuorepuurojen ABC:

-Kaikista resepteistä saa suuremman annoksen simppelisti heittämällä runsaammin aineksia.

-Soveltaminen kuuluu asiaan.

-Rohkeat yhdistelmät voivat yllättää iloisesti!

 

Maapähkinätuorepuuro (7)

 

Pähkinäinen tuorepuuro

1/2 banaani

1 rkl maapähkinä- tai mantelivoita

1/2 dl kaurahiutaleita

1-1,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa (taikka ihan tavallista)

1/2 rkl chiasiemeniä

n. 1/4 tl vaniljajauhetta

n. 1/8-1/4 tl kanelia

HUOM! Täydellisen suklaanystävien herkkupuuron saa raakakaakaojauheen avustuksella. Lisää puuroon oman maun mukaan tai suunnilleen 1/2-1 rkl kaakaojauhetta. Myös tavallinen makeuttamaton kaakaojauhe käy, mutta raakakaakaojauhe on omaa luokkaansa; paahtamatonta, lisäaineetonta –  ja superfoodien kuninkaaksikin sitä kutsutaan. 🙂

 

20160421_161741

 

 

Muussaa puolikas banaani hyvin kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon pähkinävoi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Puuron tulisi olla melko löysää tässä vaiheessa, sillä sen tekeytyessä neste imeytyy ja puuro kiinteytyy. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman hunajaa. Sekoita puuroa muutaman kerran vartin sisällä etteivät chiansiemenet paakkuunnu. Anna tekeytyä yön yli peitettynä jäääkaapissa.

Käytin itse 1 dl kauramaitoa, ja sain aavistuksen vanukasmaisen puuron, kiitos chian, mutta jos kaipaat löysempää puuroa niin lisää maitoa hiukan.

Koristeluun sopii esim.

marjat & hedelmät

siemenet & pähkinät

mysli & granola

hunaja & vaahterasiirappi

 

Maapähkinätuorepuuro (2)

 

Maapähkinätuorepuuro (6)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

+ 86 = 88