Porkkanakakkuset

Iloista, onnellista, yllättävää ja mukavaa vuotta 2017, sekä tietysti Suomi-100-juhlavuotta! Iltapäivällä tein kamun kanssa jo ennalta sovitun jännittävän retken Hansan Jungle Juice Bariin ostamaan uuden vuoden smoothiet. Itse päädyin vihreään sammakkoon ja kamun käteen tarttui tappaja-amppari. Täydellinen pari siis. Seikkailu Hansassa jatkui ja lopulta puolisen tuntia  ennen sulkemisaikaa käväisimme Ruohonjuuressa ja. . . ostin Clipperin snore & peace -teetä. En ole koskaan pitänyt teestä. Ostin kuitenkin. Aion totutella. . .se olkoon yksi vuoden 2017 tavoitteista. . . <3

Myöhemmin uuden vuoden vaihteeseen kuului mm. palapelin tekoa, hyvää ruokaa, aina yhtä valloittavia Muumilaakson tarinoita, suklaata, kynsien lakkailua ja rakettien paukuttelua/ihastelua. Oli kyllä hauskaa! 

 

Porkkanakakkuset

3 dl kaurajauhoa

1 dl möyhennettyä keitettyä porkkanaa tai porkkanaraastetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl psylliumia

1/2 tl vaniljajauhetta

1/2 tl kanelia

1/4-1/2 tl jauhettua kardemummaa

1 dl kevytmaitoa

8-10 tuoretta taatelia

1-2 rkl hunajaa

1 kananmuna

 

Paloittele ja keitä muutama porkkana melkein kypsäksi, valuta ja soseuta survimella tai haarukalla (ei sauvasekoittimella!). Anna jäähtyä hyvin. Voit myös kokeilla porkkanaraastetta.

Sekoita keskenään kaurajauho, leivinjauhe, psyllium ja mausteet. Poista taateleista kivet ja hienonna ne mahdollisimman pieneksi. Puuha on tahmeaa, mutta kaiken arvoista!

Lisää porkkanasoseeseen tai -raasteeseen hienonnetut taatelit, maito ja hunaja, sekoita kunnes taatelit ovat tasaisesti mössössä. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lopuksi sekoita joukkoon kananmuna.

Jaa taikina kahdeksaan muffini-/kuppikakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 15 min.

Jäähtyneiden kakkusten päälle voit halutessasi pyöräyttää vielä tuorejuustokreemin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

7 + 1 =