Porkkanasämpylät

Juurekset tuovat ihanaa mehukkuutta erilaisiin leipiin ja leivonnaisiin. Käytän muuten todella usein sanaa ihana. . . 😉 Useimmiten käytetään ehkäpä tuttua turvallista porkkanaa, joka toimii upeasti etenkin porkkanakakussa. Muistan pienempänä rakastaneeni isäni sämpylöiden jälkeen eniten kaupasta löytyviä porkkanamuhkuja. Ne olivat aina pehmeitä ja tuoksuivat niiiiin hyvälle. . .Noh, pari viikkoa taaksepäin olin Satakunnassa taas kerran lomailemassa ja rantasaunan jälkeen pyöräytin pellillisen pehmeitä porkkanasämpylöitä, joista sain ilokseni ihan hurjasti kehuja. <3

 

Porkkanasämpylät (8 kpl)

3 dl spelttijauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

0,75 dl kaurahiutaleita

1/2 pss (2 tl) kuivahiivaa

vajaa 1 tl suolaa

2 dl porkkanaraastetta

2 1/2 dl vettä

0,25 dl öljyä

vehnäjauhoja leipomiseen

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää porkkanaraaste. Lämmitä vesi hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi (42-astetta) ja lisää se öljyn kanssa kuiviin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 1/2-1 tuntia. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan ja lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Paista sämpylöitä 225 asteessa keskitasolla noin 10-12 minuuttia.

 

IMG_7065

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

+ 32 = 42