Siemengranola

  • Laivaviikonlopun aikana pääsin taas piiiitkästä aikaa käväsemään taxfreessä, monta kertaa, sekä tietysti parissa muussakin putiikissa. Heti törmättyäni hyllyn muumikahvivalikoimaan ja bongattuani sieltä minttusuklaa-kahvin, ei takaisin ollut enää paluuta. Nyt kotona voin vakuuttaa, että se ei ollut huono ostos! Taxfreessä oli myös oma paikkansa stevialla makeutetuille belgialaisille suklaille, ja sieltä nappasin mukaani tummaa suklaata, joka rehellisesti sanottuna oli ihanaa! Kaakaopitoisuus oli muistaakseni 85% ja ehkä yllättävintä oli huomata, että massaan oli lisätty ravintokuituja, joten kuidun osuus hipoi jo 35%. Stevia ja muut tavallisesta suklaasta poikkeavat aineet eivät vaikuttaneet hyvään suklaakokemukseen mitenkään, suosittelen!

Viikonloppu antoi jostain syystä uuden sysäyksen tehdä itse ihanaa, rapeaa, makeaa granolaa. Lopputulos yllätti positiivisesti, voisin syödä kaiken ihan yksikseen ja ilman jogurttia. <3

Siemengranola

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

reiluhko 0,25 dl rapsiöljyä

2 rkl hunajaa

1/2 tl vaniljajauhetta

1/2 tl ceylon-kanelia

Sekoita kaurahiutaleet ja siemenet keskenään. Sulata ja sekoittele hunaja ja öljy kattilassa keskenään. Lisää kattilaan kaura-siemenseos ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa keskitasolla noin 11 minuuttia, sekoita paiston puolessa välissä. Vahdi, ettei granola pääse palamaan!

Kaada granola kulhoon ja lisää mausteet. Levitä takaisin leivinpaperin päälle (kuuma pelti pois alta) ja anna jäähtyä.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 + 2 =