Simppelisti kaunista: uunibataatit hummuksella

Ensimmäinen virallinen kevätkuukausi 2017 korkattu! Tässä kuussa meikäläisen stressitaso tulee olemaan vähintään kymmenkertainen, löytyy ties mitä vastuullista toimintaa nimittäin. Jv-Kisakausi starttaa ensi viikolla, kouluhommat vyöryvät päälle ja erilaiset kuumottavat tilanteet, kuten työhaastattelu, sekä ”suunnittele  ja toteuta heti”-projektit koputtelevat jo ovella. Olen erittäin huono stressinhallinnassa, joten lopputulemana koko kroppa on ja pysyy vuorokauden ympäri valmiustilassa, kunnes joskus lopulta tulee pienet itkupotkuraivarit.

Erinäisistä hommista huolimatta maaliskuu on kaikkea hyvääkin, sillä siirrymme taas kesäaikaan, ja juhlapäiviäkin, kuten naistenpäivä, löytyy. Ruoan parissa kehitytään uuteen, hyvään suuntaan ympäri maailmaa ja huomaa sen meidänkin keittiöstämme. Lähiaikoina olen kokeillut todella paljon uusia ruokajuttuja, kuten kasviproteiineja ja mausteita, sekä heittänyt päästäni niinkin pimeitä ideoita ja kokeiluja, että ne ovat ihan vain siksi täydellisiä.

Näissä kahdessa – bataatissa ja hummuksessa – ei itsessään ole mitään uutta minulle, mutta niiden yhdistelmästä löytyy ihanasti väriä ja pehmeyttä, ja juuri sitä tähän vielä heräilevään kevääseen tarvitaankin. <3

 

 

Uunibataatit hummuksella (noin kahdelle)

Bataatit

1 keskikokoinen bataatti

oliiviöljyä

Hummus

265 g keitettyjä kikherneitä (käytin Bonduellen 310/265 g höyrytettyjä kikherneitä)

1/2 dl seesaminsiemeniä

1 rkl sitruunamehua

4 rkl rypsiöljyä

1 valkosipulin kynsi

n. 0,25 dl vettä

1/2 tl suolaa

hyppysellinen mustapippuria

Lisäksi

kurpitsansiemeniä ja/tai aurinonkukansiemeniä

(miniluumu)tomaatteja

tuoreita yrttejä halutessasi

 

Valmista ensin bataatit uuniin. Kuori bataatti ja leikkaa se pitkittäin neljään siivuun (noin reilu 1 cm) ja laita siivut pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Sivele siivujen päälle reilusti öljyä ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat selvästi pehmenneet (koosta riippuen).
Valmista sillä välin hummus. Soseuta kaikki ainekset mahdollisimman sileäksi tahnaksi joko sauvasekoittimella tai tehsekoittimessa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä.

Levitä kuumien bataattien päälle reilusti hummusta, lisää päälle puolitetut minitomaatit tai tomaattisiivut, siemenet ja yrtit. <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 + 4 =