Sitruunajuustokakku

Juhannus, keskikesä, Jussi, yötön yö . . . sille on monta nimeä. Juhannuksena koko Suomi juhlii ja nauttii kesästä, monet myös läpi yön. Valvomisen suhteen kuulun siihen pienempään osaan ihmisistä, sillä en pidä valvomisesta sitten yhtään. Keskiyö on ehdoton maksimi, mutta siitä eteenpäin juhlin mieluummin unten mailla. 🙂

Tänä juhannuksena pyöräilin isovanhempieni mökille noin 30 kilometriä pienen sateen saattelemana. Se oli hauska kokemus ja jaksoin matkan yllättävän hyvin – pisin pyöräilymatkani tähän mennessä on suunnilleen 5 km paikkeilla. ;D Ainoastaan reidet hiukan jämähtivät, mutta se mitään juhlimista haitannut.

Päivä ja ilta kului hyvässä seurassa ihanaa ruokaa syöden ja saunoen. ”Järkyttävin” asia oli, etten vieläkään heittänyt talviturkkia! No, kyllä sitä vielä ehtii. . .

 

IMG_20160627_085852

 

 

IMG_20160627_085741

 

Olin pyöräyttänyt kahvitteluja varten juustokakun, keksejä sekä tryffeleitä. Sitruunajuustokakun reseptin bongasin Suklaapossun blogista, sitä oli kehuttu niin monesta suunnasta, että täytyi ehdottomasti testata. No kyllähän se ihan todella hyvää olikin, raikasta ja makeaa, nam! Suosittelen siis kokeilemaan. Kakun kaveriksi pöytään pääsi belgialaisia kinuskikeksejä ja tryffelit olivat italialaisia.

Tein juustokakun ohjeeseen ihan pikkiriikkisiä muutoksia, alkuperäisen ohjeen löydät tästä; http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/11/jarisyttavan-hyva-sitruuna-juustokakku.html

Sitruunajuustokakku

Pohja

17 Marie-keksiä

75 g valkosuklaata

Täyte

2,5 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1-1 1/2 dl sokeria

4 ruokalusikkaa sitruunamehua (1 sitruuna)

1 sitruunan raastettu kuori

 

Vuoraa irtopohjavuoka (n.20 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Laita keksit muovipussiin ja murskaa hienoksi muruksi esim. kaulimen avulla. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita keksimuru joukkoon. Painele seos tasaiseksi vuokaan ja siirrä sivuun odottelemaan.

Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehut talteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja sokeria. Maista ja lisää sokeria oman maun mukaan. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kuusi tuntia, mielellään yön yli. Irrota varovasti vuoasta, koristele esim. mintunlehdillä ja tarjoile.

 

IMG_20160627_085336

 

 

 

IMG_20160627_085044

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

81 − 71 =