Soijarouhe-kaalilaatikko

Olen aina pitänyt kaalilaatikosta enkä koskaan voisi kuvitella kyllästyväni siihen. Paras kaaliloota tähän mennessä syntyi kuitenkin viime viikolla soijarouheen voimin. En tiedä miten se oli mielestäni niin taivaallista, mutta sitä se nyt vain oli! 😀 Ja jakoon reseptin nyt tietysti laitan.

 

IMG_20160610_170012

 

Soijarouhe-kaalilaatikko

Kaalimössö

n. 800 g valkokaalia

100 g sipulia (käytin pakastesipulikuutioita)

3-5 dl vettä (suunnilleen)

1 tl suolaa

2 tl timjamia

1 tl meiramia

1,5 rkl siirappia

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Soijamössö

2 isohkoa valkosipulinkynttä

öljyä paistamiseen

2 tl balsamiviinietikkaa

2 dl soijarouhetta (ei mitään vajaita desejä 😀 )

1,5 dl vettä

1/2-1 tl paprikajauhetta

suolaa

1/2 dl ohrahelmiä

 

Kuumenna vesi kattilassa, suikaloi ja paloittele kaali, hienonna sipuli ja heitä ne kattilaan. Mittaa joukkoon myös mausteet (suola, timjami, meirami ja siirappi) ja sekoita. Laita kansi päälle ja hauduta miedohkolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä sekoitellen. Valmista sillä aikaa soijamössö.

Hienonna valkosipulit ja kuullota niitä öljyn kera pieni hetki isohkolla pannulla. Mausta balsamiviinietikalla ja lisää soijarouhe. Paista soijarouhetta hetki lastalla sekoitellen. Lisää vesi pienissä osissa paistaen soijan joka välissä ”kuivaksi”. (tässä ei kestä kauaa) Mausta lopuksi paprikajauheella ja pienellä määrällä suolaa. Nosta pannu sivuun odottelemaan.

Kaalin hauduttua ja pehmennyttyä puolisen tuntia nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon ohrahelmet sekä soijamössö. Kaada voideltuun uunivuokaan ja jos epäilet seoksen olevan aivan liian kuivaa voit lisäillä vettä oman päättelykyvyn mukaan. Suosittelen käyttämään kannellista uunivuokaa liian rapsakan pinnan välttämiseksi, mutta ei se pakollista ole. Paista laatikkoa 200 asteessa melko alhaalla, noin 45-50 min kannen kera ja lopuksi n. 10 min ilman kantta. Anna mielellään vetäytyä ainakin 15 min.

Tarjoa tuoreiden puolukoiden, soseen tai hillon kera.

 

IMG_20160610_165942

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

− 1 = 9