Sokerikakkupohja

Ihan loistava ohje sokerikakkupohjiin, vinkkejä olen ottanut Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset, sekä Makeaa-blogista.

 

Sokerikakkupohja

munia

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

leivinjauhetta

laskin (tai hyvä matikkapää)

keittiövaaka

 

Voitele ja korppujauhota vuoka. Hyviä vinkkejä sopivan kokoisen vuoan valitsemiseen löytyy Makeaa-blogista: http://s1.staattinen.fi/wp/makeaa/wp-content/uploads/2015/08/sokerikakkupohja_mitat2.jpg

Ensinnäkin tarkista, että munat ovat huoneenlämpöisiä ja jos näin ei ole niin lämmitä munia kuumassa vedessä noin 10 min.

Aseta kulho vaa´an päälle ja nollaa lukema. Riko munat kulhoon (kuinka monen munan kakkupohjan haluat?) ja ota paino muistiin.

Nollaa taas vaaka, kerro munien paino 0,7:llä ja lisää saamasi lukeman verran sokeria munien sekaan (grammoja siis). Vatkaa munia ja sokeria yhtä monta minuuttia kuin munia on.(esim. 3 munaa, 3 minuuttia jne.)

image

 

 

Ota toinen kulho ja aseta se vaa´alle, nollaa lukema. Mittaa kulhoon vehnäjauhoja ja perunajauhoja yhteensä sama määrä kuin sokeria niin, että vehnäjauhoja on 70 % ja perunajauhoja 30 %. (tässä kätevä apuväline on netistä löytyvä prosenttilaskuri) Lisää vielä leivinjauhetta (3 munan kakkupohjaan vajaa 1/2 tl, 4 munan noin 1/2 tl, 6 munan vajaa 1 tl) ja sekoita jauhot hyvin keskenään.

Siivilöi jauhot munasokerivaahtoon pienissä erissä ja pyöräytä varovasti tasaiseksi. Lisäsin itse taikinaan hiukan punaista väriainetta saadakseni söpöjä hennonvaaleanpunaisia raitoja.

image

 

image

 

Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista noin 25-30 min 175 asteessa uunin alatasolla. Itse pidin kakkua vähän turhan kauan uunissa (34 min) ja lopputulos oli hiukan rapsakka, mutta mitäs pienistä!

image

 

Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna levätä liinan alla mieluiten yön yli.

image

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

65 + = 75