Suklaa-chiavanukas

Täytyy rehellisesti myöntää, että olin jo viikko sitten lipsahtanut kevätfiiliksen puolelle, mutta heh -ehkä hiukan liian aikaisin. Turussa satoi eilen melko hyvin lunta ja tänään kotikadullamme onkin kaunis valkoinen kevättalvi auringonpaisteineen.

Odotan ja toivon kuitenkin niitä ihania kevätpäiviä, jolloin aamulla on vielä viileää ja päivällä pitkissä vaatteissa ihan liian kuuma, +17 asteessa täydessä auringonpaisteessa. Toisaalta odotan myös jo kesää ja oikeastaan eniten haluaisin ajan väliltä kesä-elokuu olevan yhtäjaksoisesti plus 25 asteessa sitä aurinkoa unohtamatta. Myös muutamia tunnelmallisia – kunnon ukkospäiviä, saisi olla. Silloin istahtaisin (vähintään tuhat-palaisen) palapelin ääreen, lukisin kirjaa ja juoksisin muutamaan otteeseen sateessa. Aamut saisivat myös olla samanlaisia kuin kymmenen vuotta taaksepäin, eli lämpimiä ja rentoja, eli täydellisiä parvekeaamiaiseen.

Mutta kesään on vielä piiiiitkä aika, joten etsikäämme pienimmätkin positiiviset ja kivat asiat tästä hetkestä ja nauttikaamme niistä.

 

Suklaa-chiavanukas (yhdelle)

n. 85-90 g pakastettuja banaanisiivuja (HUOM! kirjaimellisesti mustakuorisiksi kypsyneitä, eli makeita)

2 tuoretta taatelia

1-1,5 rkl raakakaakaojauhetta

hyppysellinen vaniljajauhetta

0,25 dl kauramaitoa

1 rkl chia-siemeniä

pinnalle raakakaakaojauhetta

Anna banaanisiivujen sulaa huoneenlämmössä tai sulata hiukan mikrossa. Poista taateleista kivet. Soseuta sauvasekoittimella banaani ja taatelit sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon raakakaakao, vanilja ja kauramaito. Lisää lopuksi chia-siemenet ja kaada seos haluamaasi tarjoiluastiaan esim. mukiin. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Hunnuta vanukas raakakaakaojauheella ja nauti.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

− 2 = 4