Taateli-suklaamuffinit

Hellurei ja hyvää iltaa! Tänään on käytännössä kolmas koeviikko jo ohi, sillä maanantaille pamahtaa ainoastaan kuvataiteen jonkinnäköinen taideteosten ja taiteilijoiden tunnistuskoe. Itselleni sanoisin, että aika pirun turhaa, joten viikonlopun treenien ja laivareissun lomassa en taida asiaan kovin syvällisesti paneutua.

Tammikuu on rullaillut hyvään tahtiin treenaillen ja opiskellen ja alan pikku hiljaa huomata, etten ole koskaan alakoulun, enkä edes yläkoulun aikana odottanut yhtä innokkaasti kesälomaa -ja repun, kirjojen sekä abitti-tikun heivaamista syvälle huoneeni kaappiin. Kaksi jaksoa jäljellä. . .

Treenit. Voimistelu. Ihan superkivaa <3 , mutta enhän tietenkään päässyt jumppailemaan edes kuukautta ilman ovella koputtelevia vammoja. Polvi, ja jo tutuksi tullut selkä, yrittävät tasaisen varmaan tahtiin pilata harrastuselämyksen, mutta ehei, en suostu enää alistumaan katsojan rooliin. Jääpussit, Buranat, Voltarenit ynnä muut saavat raivata taas tilansa arjen tohinoihin.

Sitten semmoseen kivaan ruoka-asiaan nimeltä muffinit. Lempparini, kaura ja kaakao yhdistyivät jälleen ja siihen suloiseen osaan, eli makeuttajaksi, löytyi aina yhtä toimivia taateleita. Sana, asia, termi, ”ravintosisälmys” nimeltään kuitu on tärkeä osa arkeani joten nämä muffinit eivät yksinkertaisesti voi saada suunpieliäni vääntymään alaspäin. Ja niiden pehmeys tuo heti mieleeni täydellisen brownien -tai vaihtoehtoisesti yhden vuorokauden oleellisimmista jutuista eli tyynyn sekä hyvin nukutun yön. Okei, taidan alitajunnassani haaveilla oikeastikin tyynyä ja stressitöntä yötä.

 

 

Taateli-suklaamuffinit

15 tuoretta taatelia

1/2 dl vettä

20 g margariinia

1/2 dl maitoa

 

1 dl kaurajauhoa

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl spelt-kuitulisää (voit kokeilla myös jotain muuta jauhoa)

1 tl vaniljajauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

 

Poista taateleista kivet ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta taatelit haarukalla mahdollisimman hyvin ja sulata joukkoon margariini ja lopuksi lisää maito. Anna jäähtyä hyvin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen taateliseokseen huolellisesti sekoittaen. Painele taikina lusikalla kuuteen muffinivuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla. Nautiskele vaikka suosikkisarjasi parissa <3

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

72 + = 80