Lakutiikerikakku

 

Lakutiikerikakku

Tästä kakusta saa myöskin suklaa-lakutikrukakun, jolloin taikinan vehnäjauhomäärästä 1/2 dl pitää korvata tummalla leivontakaakaojauheella.

Voit myös puolittaa ohjeen halutessasi pienemmän kakun. Paistoaika silloin NOIN 40 min.

 

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 isoa kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl lakritsikastiketta

2 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri (suklaaversiossa se 1/2 dl kaakaojauhetta). Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota noin 1/2 taikinasta erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon lakukastike sekä kaakaojauhe.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Vaalean kerroksen päälle tumma lakutaikina, sekä vielä päälimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Pistele esim. haarukalla taikinaa saadaksesi aikaan tikrun raidat. Tasoita pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin uunissa.
Paista 175 asteessa alatasolla noin 50 min. Jos pinta tummuu liikaa kakun ollessa vielä raaka, aseta vuoan päälle leivinpaperi tai foliota. Tarkista kypsyys tikulla ja kumoa hiukan jäähtyneenä.
Mainittakoon vielä että itse tein reseptin puolikkaana ja kakun keskelle sujautin lakuja. 🙂

 

image

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

+ 61 = 70