Turku & kaffet; Gaggui kaffela

Rakastan Turkua, rakastan luontoa, rakastan kahvia. . . ja RAKASTAN kahviloita! Varsinkin turkulaisia sellaisia ja tästä johtuen pyrkimyksenäni olisi käydä testailemassa kaikki turkulaiset, houkuttelevat ja ihanat kuppilat. Kaverien kanssa tai ilman, ihan sama, kahvin ja herkkujen ääressä viihtyy aina. Hyvät kahvilakokemukseni haluan jakaa myös muille, joten tänne ilmestynee kuppilapostauksia aina silloin tällöin. . .Kaikki räpsäisemäni kuvat haluaisin näyttää täydessä kokonaisuudessaan, mutta koska ne ilmeisesti ovat liian suuria tälle sivustolle, joudun yhdistämään niitä kollaaseiksi. . . Mutta mitäs pienistä.

Eilen keskustassa metsästin tavallista suorakulmion mallista kahvipurkkia yli tunnin, tuloksetta. Miksi ne kaikki ovat pyöreitä! Ehkä myöhemmin muidenkin sisustustavaraliikkeiden auki ollessa on onni myötä. . .

Torilta vaelsin ”pitkän” matkan Humalistonkadun päässä sijaitsevaan pieneen, suloiseen ja hyvin TURKULAISEEN kahvilaan herkkutiskin valikoimaa kartoittamaan. Sisään pölähti lisäkseni ulkomaalaispariskunta lapsineen ja kun itse vielä tsekkailin kakkujen nimiä, ehtivät he jo minuutin sisällä päättää, tilata ja istuuntua. -Nopeaa toimintaa.

image

 

Itse päädyin lopulta vegaaniseen uutuusraakakakkuun ”Raigas” sekä kaffekupposeen. 🙂 Herkkupalaseni oli appelsiini-mustikkagaggu pähkinäisel pohjal ja granaattiomenal”.

image

 

Myös seuralaiseni ilmestyivät pian paikalle ja mietiskelivät tiskin edessä useita pitkiä minuutteja valintoja arpoen, kuten minäkin! Tuskallisen mietiskelyn jälkeen päätös saatiin tehtyä ja pöytään he kiikuttivat kakkupalan; olisiko ollut nimeltään ”nro 1” , joka muistaakseni oli suklaakakkua vaniljakreemillä, tai jotain muuta yhtä ihanaa. Sen gaggupalan tytsyt kristillisesti tasajakoivat, se kyllä oli melko mutantti. Oli kyllä ihan superhyvää, ei mitään jäänyt puuttumaan.

image

image

 

Kahvilan sisustuksesta; Mahti! Löytyi ties mitä upeista hyllyistä erikoisiin tauluihin ja keltaisiin penkkeihin. Ikkunalauta, pöydät, istuimet, lamput ovat persoonallisia ja ilmeisesti turkulaista suunnittelua.  Vieraskirjaan kirjoitellessa rentoa tunnelmaa toi myös taustalla soiva retromusiikki. Ja kyllä sitä turunmurrettakin löytyi niin herkkuvitriinistä kuin seinältäkin. Palvelu oli aikast nopsakkaa ja ”kahviloitsijat” ystävällisiä.

image

 

image

image image

image

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

56 + = 57