Vadelmatuorepuuro

Jesjesjesjes, ensimmäinen koeviikko suoritettu ”kunnialla”. No juu, osa kokeista meni ihan ookoo ja osa vähän huonommin, mutta kokonaisuus ja henkinen tasapaino viikon aikana pysyivät aika hyvin paketissa. Eilen alkoi sitten jo uusi jakso, jonka mukavuudesta en ole ihan varma. Luonnontieteistä löytyy kemiaa, biologiaa, maantiedettä ja pitkää matikkaa, sekä lisäksi liikuntaa ja äidinkieltä. Näistäkin neljä ainetta tulen kirjoittamaan, huh.

lokakuun-liilat-kukat

 

Nyt on kuitenkin taas viikonloppu, joka sujahtaa ohi ennen kuin edes asiaa kunnolla tajuan. Onneksi ensi viikolla on heti syysloma, joka kestää hurjat kaksi päivää plus lauantai ja sunnuntai. Suunnitelmissa on bussimatka Satakuntaan isän luokse, peurojen, supikoirien ja kettujen ynnä muiden seuraan, woohoo! Joka ilta rentouttava sauna ja pari pulahdusta jokeen. . . <3 Tänään, tai itse asiassa eilen, sekoittelin pitkästä aikaa taas tuorepuuron odottelemaan aamua. Kuppiin löysi tiensä perinteisesti kaura ja jogurtti kaverinaan kirpeämakea vadelma sekä chia.

 

vadelmatuorepuuro

 

Vadelmatuorepuuro

1 dl (isoja) kaurahiutaleita

1 dl vadelmia

1 dl maitoa

1/2 dl maustamatonta luonnonjogurttia

1/2 rkl chia-siemeniä

1/2 rkl hunajaa

Koristeluun esim. kuorellisia manteleita, vadelmia, banaanisiivuja, hunajaa

 

Soseuta vadelmat haarukalla. Jos ne ovat pakasteesta lämmäytä suunnilleen minuutti ja soseuta sen jälkeen. Muista lämmittää erityisen hyvin ulkomaiset marjat! Laita kulhoon (tai isoon teekuppiin!) kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Laita kulhon päälle lautanen tai esim. folio ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Koristele esim. vadelmilla ja manteleilla.

vadelmatuorepuuro-2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

35 − = 31