Välipalapatukat

Viikonloppu suhahti luokkaretkellä Taivassalon Tippsundissa rennosti mökkeillessä. Vietin pääösin aikani keittiössä huolehtiessani ruokailuista ja nauttiessani kokkailusta. Kiitos vielä ihanalle luokalleni ikimuistoisesta viikonlopusta ja huikeesta paidasta.

 

IMG_20160517_162538

 

Asiasta kukkaruukkuun – henkilökohtainen mielipiteeni kaupan välipalapatukoista -ja kekseistä; Niihin tungetaan ihan turhaan sokeria ja muita höpöaineita, jotka toki eivät pienissä määrin mitään haittaa, mutta ei niistä pelkkää hyötyäkään ole. Esimerkiksi luontaistuotekaupoista saa ostettua vain luonnollisista aineksista valmistettuja välipaloja, mutta en itse ainakaan lämpiä ajatukselle maksaa niistä 3 euroa (näin yleistettynä) kappaleelta.

Näiden ajatusten johdattelemana päätin siirtyä tässäkin asiassa tee-se-itse-linjalle ja pyöräytellä ensimmäiset kotitekoiset välipalapatukkani. Koostumuksesta tuli juuri sopivan rouhea ja mausta ei liian-makea.

Hihhih, enkä tietystikään malttanut olla nimeämättä näitä. . . Taatelia sisältävät patukat ovat näin ollen taatukoita.

 

Taatukat

2 dl kaurahiutaleita

1 dl mantelijauhoa

1 dl (kuorellisia) hampunsiemeniä

10-15 taatelia (kivet poistettuina)

1 tl kanelia

1/2 tl jauhettua kardemummaa

2 luomukananmunaa

1/2 dl kauramaitoa

 

Pilko taatelit pieniksi palasiksi ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Vuoraa vuoka (noin 9 x 23 cm) leivinpaperilla. Itse unohdin väsyneenä leivinpaperin kokonaan, joten patukoiden irrottelu oli kyllä melkoista vääntöä. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes reunat hiukan ruskistuvat. Anna jäähtyä pari minuuttia ja irrota vuoasta. Leikkaa levy 8 osaan ja paketoi patukat folioon. Solmi ympärille halutessasi söpöt rusetit ja säilytä jääkaapissa. Välipala säilyy kyllä huoneenlämmössä päivän ajan ottaessasi sen mukaasi.

 

IMG_20160517_162538

 

 

IMG_20160517_162656

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

+ 52 = 56