Valkosuklaa-vaniljakuppikakut

Eilen sain taas herkutella ja nautiskella kahvista parhaassa mahdollisessa seurassa, mutta tällä kertaa ihan simppelisti omassa olohuoneessa. Pöytä täyttyi vuohenjuusto-parsagaletesta, kuppikakuista, suklaahippukekseistä ja pupunpapanoiksi ristimistäni joulupipareista. Galette-reseptin nappasin Tuulian blogista, suosittelen superlämpimästi.

 

IMG_20160424_083859

 

 

Mutta nyt asiaan, eli kuppikakkuihin! Vanilja ja valkosuklaa toimivat hyvin yhdessä enkä meinaa saada näistä ihanuuksista tarpeekseni. Mukavasti sujuu tämäkin kirjoittelu yhdellä kädellä, kuppikakku toisessa. . .


IMG_20160424_083745

 

Muista, että parhaat kuppikakut syntyvät huoneenlämpöisistä kananmunista ja rasvasta ja uuniluukkua ei kannata availla paiston aikana. 🙂

 

Valkosuklaa-vaniljakuppikakut

150 g margariinia

3 1/2 dl sokeria

4 (luomu) kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljajauhetta

2 1/2 dl (rasvatonta) maitoa

 

Kuorrutus (tästä riittää noin 12 kuppikakkuun)

100 g valkosuklaata

80 g margariinia

160 g tomusokeria

1/2 rkl sitruunamehua

1/4 tl vaniljajauhetta

(taivaansinistä pastaväriä)

 

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä vaniljajauhe. Lisää taikinaan osissa vuorotellen kuiva-aineita ja maitoa varovasti, mutta huolellisesti sekoittaen. Jaa taikina noin 20-25 kuppikakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 17-20 min koosta riippuen. Anna kakkujen jäähtyä liinan alla.

IMG_20160424_123008

 

IMG_20160424_123242

 

IMG_20160424_123353

 

 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Notkista huoneenlämpöistä rasvaa hieman vatkaimella ja lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon joko vatkaimella tai käsin sekoittaen sula valkosuklaa, sitruunamehu, vaniljajauhe sekä pieni veitsenkärjellinen pastaväriä. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

 

 

IMG_20160424_075955

 

IMG_20160424_080045

 

Kuorruta kuppikakut joko pursottaen tai veitsellä levittäen ja anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa tai viileässä ennen tarjoilua.

IMG_20160424_080303

 

IMG_20160424_081329

 

Voiko kuppikakuista ottaa liikaa kuvia? <3

IMG_20160424_083109

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

64 + = 71