Vaniljainen mustikka-valkosuklaakakku

Olen todennut vaikeimmaksi hommaksi kakun teossa itse täytteiden päättämisen. Vaihtoehtoja sekä erilaisia mahdollisia ja mahdottomia makuyhdistelmiä on niiiiiin paljon! Joskus käytän suunnitteluun kuukauden päivät, joskus se vain napsahtaa heti. Useimmiten kuitenkin käytän siihen noin vuorokauden miettiessäni asiaa silloinkin kun ”nukun”. Tämänkertainen yhdistelmä syntyikin juuri näin. Eli. . . mustikkaa, vaniljaa ja reilusti valkosuklaata. Nam! Täydelliset täytteet rakentuivat kuitenkin suoraan Kinuskikissan ohjeista aavistuksen muunnellen. Piiitkästä aikaa päädyin pyöräyttämään kakkupohjan ”vanhalla” ohjeella, eli saman verran munia, sokeria sekä jauhoja. Ilman mitään sen kummempia mittauksia ja kikkailuja syntyi todella hyvä pohja, joten taidan taas alkaa tekemään kakut tällä ohjeella. Koristeluun käytin suklaakoristeita ja sokerihelmiä. Mielestäni näyttävät koristeet kakuissa ovat toki mahtavan näköisiä, mutta joskus ne haittaavat leikkaamista tai maistuvat ällöttäviltä. Tyydyn siis suosiolla hiukan vaatimattomampiin koristeluihin. 🙂

 

IMG_7062

 

IMG_7051

 

Vaniljainen mustikka-valkosuklaakakku

Pohja

4 kananmunaa

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

(sinistä elintarvikeväriä)

kostutukseen maitoa

 

Valkosuklaa-vaniljatäyte

2 1/2 dl kuohukermaa

200 g vaniljarahkaa

130 g valkosuklaata

2 rkl vaniljakreemijauhetta

 

Mustikka-vaniljatäyte

2 1/2 dl kuohukermaa

100 g vaniljarahkaa

215 g mustikoita

1 reilu rkl vaniljakreemijauhetta

 

Valkosuklaakreemi

250 g valkosuklaata

100 g margariinia

125 g mascarpone-juustoa

2 rkl tomusokeria

 

Pohja: Voitele ja korppujauhota vuoka (22-24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota pöydälle kaksi samanlaista isoa mukia. Riko huoneenlämpöiset munat toiseen lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kaada sokeri isoon kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin taas saman verran jauhoja suhteessa 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Lisää vielä 1 1/2 tl leivinjauhetta ja sekoita jauhot keskenään. Kaada munat sokerin päälle ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi hieman elintarvikeväriä ja siivilöi jauhot vaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina vuokaan noin 10 cm korkeudelta ja paista uunin alatasolla noin 30 min. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen kumoamista. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja aseta uunissa ylimpänä ollut osa tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla.

Valkosuklaa-vaniljatäyte: Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata varovasti mikrossa. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Lopuksi sekoita joukkoon suklaasula ja vaniljakreemijauhe. Levitä pohjan päälle. Aseta päälle seuraava pohja ja kostuta.

Mustikka-vaniljatäyte: Soseuta mustikat. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja lisää vaniljarahka. Sekoita mustikkasose ja vaniljakreemijauhe joukkoon. Levitä pohjalle. Aseta viimeinen pohja päälle ja kostuta. Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli, vähintään muutaman tunnin.

IMG_7063

 

Valkosuklaakreemi: Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita margariini ja mascarpone tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa ja tomusokeri vatkaten. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa. Levitä kreemi lastalla tai veitsellä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin kakkukuvulla peitettynä.

IMG_7064

 

Kreemi kovettuu viileässä melko kovaksi, joten esim. suklaakoristeita ei saa kovettumisen jälkeen muuten kuin ehkä sokerikuorrutteen ym. avulla kiinnitettyä. Itse asetin suklaakoristeet vain ”lepäämään” kakun päälle ja muut koristeet painoin varovasti kiinni.

IMG_7061

 

IMG_7050

 

IMG_7053

 

IMG_7052

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

50 − = 48