Vaniljapullat

Kauan odottamani viikonloppu saapui vihdoin. Arkipäivien hälinässä ei vaan yksinkertaisesti ehdi tekemään mitään muuta kuin kiireellisiä asioita. Ei edes välttämättä niitä. Olen päivittäin kirjoittanut pitkää to do-listaa, vaikkakin unohtanut suurimman osan hommista hävittäessäni kaikki muistilappuset. Lukiossa näin uutena ja tottumattomana opiskelijana olen erittäin hyvä saamaan koulutehtävät kasautumaan ja tunnistan itseni myös erittäin helposti stressaantuvaksi, joten viikot ovat kyllä yhtä sähellystä. Onneksi opiskelumotivaationi on kasvanut noin 205,54 prosentilla peruskouluajasta, – helpottaa huomattavasti romahdusvaaraa. Seuraaviin vuosiin liittyy kaiken lisäksi söpöllä omakuvalla varustettu opiskelijakortti, jota hyödynnän innokkaasti varsinkin koulumatkan varrella tönöttävässä R-kioskissa. Ärrältä löytyy nimittäin kahvia – vaaleaa ja TUMMAA, kahvipassi kuuluu settiin ja opiskelijahinta pienestä kupista on 1,50! Vaikka kuljen täysin samaan aikaan lähtevällä bussilla kuin viimeiset kolme vuotta, olen nykyään huomatavasti kiireisempi aamuisin. Kahvi jää siksi usein keittämättä, jolloin Ärrä pelastaa päivän (muttei lompakkoa). Kiireiden keskellä täytyy tietysti muistaa myös vuosia täyttäviä rakkaita kamuja, joita lahjon luonnollisesti herkuilla. 😉 Eräs ihanuus sai eilen täyteen huikeat 16 vuotta, mutta pääsin valitettavasti vasta onnitteluvaiheeseen. Tänään on lahjusten vuoro. Kuitenkin -Paljon onnea naapurin tyllerölle, oot saanu mut hymyilemään viimeset 10 vuotta ja saat tehä saman vielä seuraavat 10 potenssiin 10 vuotta! <3

Näiden pullien kanssa oli melko vauhdikas meno keittiössä. Tiputin ensin vaa`an lattialle niin että rämähti ja hetken kuluttua kaapista lensi leipomismaustepurkin mukana lasinen mittalusikkapurkki. Noh ihasteltiin siinä ohikiitävä hetki lasinsirpaleiden lentoa sekä kaneliin, kardemummaan, inkivääriin ym. peittyvää leivänpaahdinta ja lattiaa. Vahingot tuovat elämään oman hohtonsa. . . 😉

 

20160826_222311

 

Vaniljapullat

2,5 dl Alpro soya Vanilla-juomaa (250 ml purkki)

100 g margariinia

1 dl sokeria

1/2-1 tl aitovaniljajauhetta

1 rkl rouhittua kardemummaa

vajaa 1 tl suolaa

1/2 kananmuna

1 pss (pirkka)kuivahiivaa

n. 7-9 dl vehnäjauhoja

 

Sulata margariini. Sekoita kuivahiiva ja 1 dl jauhoja keskenään pienessä kulhossa. Lämmitä soijajuoma hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi (42-astetta) ja sekoita hiiva-jauhoseos joukkoon. Lisää sokeri, vanilja, kardemumma, suola ja puolikas muna. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista desi kerrallaan saadaksesi tasaisen taikinan. Lisää sula margariini. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi n. 50 min mieluiten vedottomassa ja lämpöisessä paikassa. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja jaa 12 osaan. Pyörittele pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä n. 30 min. Voitele kananmunalla ja koristele reilusti raesokerilla. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.

 

 

20160826_222307

 

20160826_222259

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

65 − 62 =