Mango-persikkatäytekakku

Toinenkin isoveljistäni pääsi vihdoin ylioppilaaksi pitkän uurastuksen jälkeen. Iloinen juhlinta jatkui myöhään perjantai-iltaan saakka ja kieltämättä fiilis oli seuraavana päivänä kaikkea muuta kuin pirteä ja energinen. . . Tarjoilut olivat tosi hyviä ja pääsin itsekin tekemään tarjottavaksi suurehkon kermakakun josta ilokseni sainkin illan mittaan paljon kehuja.

 

Ylioppilaan mango-persikkatäytekakku

 

Levykakkupohja

4 kpl kananmunia

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja (maissitärkkelykselläkin onnistuu)

1 1/2 tl leivinjauhetta

(punaista pastaväriä)

 

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. (Vaahto on valmista kun valuttamasi kuvio jää hetkeksi sen pintaan)Tiputa runsas teelusikallinen pastaväriä vaahdon sekaan (tällöin tulee pinkkiä/lohenpunaista) tai jos haluat punaisemman pohjan niin enemmän. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi pienissä erissä vaahdon sekaan varovasti sekoittaen.levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Pohja on valmis kun pinnassa on muutamia tummempia läikkiä.Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille-poista paperi heti.

Kakkuun tarvitsee siis kolme levykakkupohjaa,jotka leikataan jäähtyneinä samankokoisiksi. Pastaväri ei tietenkään ole välttämätön ja jos haluat suklaisen pohjan niin korvaa jauhoista 2 rkl leivontakaakaojauheella

image

image

 

 

Täyte

2 dl vispi/kuohukermaa

2 rkl vaniljakreemijauhetta

1 prk mangososetta (piltti, semper)

1/2 levy Pandan valkosuklaata

2 kpl säilykepersikkaa kuutioituna (omassa mehussa/sokeriliemessä)

HUOM! Täyte on mitoitettu vain kakun yhteen väliin eli näitäkin täytyy siis tehdä kaksi erillistä.

 

Ota persikoiden liemi talteen ja leikkaa 2 persikkaa kuutioiksi, paloittele suklaa mikronkestävälle lautaselle.Vaahdota kerma ja pyöräytä joukkoon vaniljakreemijauhe. Sulata suklaa varovasti mikrossa 10 sekunnin välein ja anna jäähtyä herken. Suklaan jäähtyessä lisää kermavaahtoon mangosose sekä persikat ja lopuksi sula suklaa. Sekoita hyvin.

 

Päällystyskerma

3 dl vispikermaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

1 tl sokeria (tai oman maun mukaan)

 

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kreemijauhe ja sokeri.Jos haluat vielä lopuksi koristella kakun pursotuksin, vaahdota haluamasi määrä kermavaahtoa ja lisää vaniljakreemijauhetta sekä sokeria.

 

Pursotettava kermavaahto

2 1/2 dl vispikermaa

1 tl sokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta

 

Kakun kokoaminen:

Aseta yksi kakkupohjista tarjoilualustalle ja kostuta säilykepersikan liemellä. Levitä tasaisesti toinen täytteistä pohjalle ja aseta uusi pohja päälle.Kostuta toinenkin pohja, lisää toinen täytteistä. Aseta kolmas pohja päällimmäiseksi ja kostuta.

 

image

image

 

 

Valmista kermavaahto ja levitä veitsellä tai lastalla tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Halutessasi pursotuksia, valmista vielä  pursotettava kermavaahto ja taiteile.

image

image

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

− 9 = 1